Nieuws

Palindroom reikt Belgian Building Awards digitaal uit

14/5/2021

22 projecten zijn genomineerd voor de Belgian Building Awards 2021. Een achtkoppige jury heeft de longlist van meer dan 90 ingezonden projecten herleid tot een shortlist van 22 kanshebbers binnen drie categorieën: 3-2-1 Façade, Utility Building en Circular Building. Daarnaast zal de jury dit jaar opnieuw een Pioneer Award uitreiken. Wegens het coronavirus werd de prijsuitreiking op BATIBOUW uitgesteld, maar uitstel is geen afstel. De winnaars worden dit jaar bekendgemaakt via persreleases en reportages en podcasts op architectura.be en circubuild.be.

Gespreid over de vier categorieën kennen we de winnaars op 25 mei (3-2-1 Façade), op 31 mei (Pioneer Award en Circular Building) en op 15 juni (Utility Building). De volledige shortlist met de 22 projecten vind je hier.

De jury voor de Belgian Building Awards bestaat uit 8 architecten, journalisten en publicisten: Catherine De Wolf (TU Delft), Eric Cloes (Ik ga bouwen / Je Vais Construire), Hera Van Sande (Archipel vzw / VUB), Marc Dubois (architectuurcriticus), Mieke Vandenbroucke (VIBE), Thomas Roelandts (Marge Architecten), Philippe Selke (architectura.be) en Rik Neven (architectura.be).

De Belgian Building Awards zijn een organisatie van BATIBOUW in samenwerking met Redactiebureau Palindroom en architectura.be. Alle genomineerde projecten kan je bekijken op deze website.

Palindroom reikt Belgian Building Awards digitaal uit