Nieuws

Bijzonder boek over bOb Van Reeth

18/1/2017

Palindroom heeft een bijzonder boek uitgegeven over de gerenommeerde Belgische architect bOb Van Reeth. ‘vOlOp bOb’ is samengesteld door Filip Canfyn, huiscolumnist van Architectura.be, en is een ware verademing als stijlbreuk binnen de klassieke architectuurliteratuur.

'vOlOp bOb' is lang niet het eerste boek over bOb Van Reeth. De oprichter van architectenbureau AWG en de eerste Vlaams Bouwmeester staat dan ook borg voor een interessant ontwerp- en bouwoeuvre en voor een meer dan relevante visie op architectuur, stedenbouw en maatschappij. Bijzonder aan dit nieuwe boek is dat het allerminst een klassiek architectuurboek is.

'vOlOp bOb' omhelst tien verhalen, honderdvijfentwintig spitante quotes over bijna twintig essentiële thema’s en bovenal tien pientere postkaartjes met cassante zinsneden van de eerste Vlaams Bouwmeester. Deze originele gimmick, de uitscheurbare postkaartjes, is de grootste vondst van dit boekje en maakt deel uit van de frisse vormgeving, die boeiend speelt met de klinker van bOb. Na consumptie kan je het kleinood weer gezellig in de binnenzak stoppen, tot het tijd is voor een volgend citaat uit bOb-zonder-naam.

Filip Canfyn, architect en huiscolumnist van Architectura.be, stelde het boek samen. "Canfyn heeft een grote bewondering voor bOb Van Reeth", zegt Kevin Moens, redacteur bij Palindroom. "Hij wilde geen salontafelboek maken maar heeft het bewust eenvoudig gehouden, omdat de inhoud voor zich spreekt. bOb Van Reeth staat bekend om zijn spitante uitspraken. Zij kregen daarom een prominente plek op de tien postkaarten."

Drie lanceringsevents

 

Palindroom organiseert binnenkort drie lanceringsevents voor ‘vOlOp bOb’ in samenwerking met Rockwood, Vandersanden, Reynaers Aluminium, Assiver en Unilin Panels:

  • 2 februari in Bilzen
  • 9 maart in Oostrozebeke
  • 23 maart in Duffel

Auteur Filip Canfyn en bOb Van Reeth zullen tijdens de boekvoorstellingen aan de tand gevoeld worden door drie moderatoren: Peter Leroy (Stramien), Niklaas Deboutte (META Architecten) en Jo Berben (a2o Architecten). Elke aanwezige krijgt een gratis exemplaar van ‘vOlOp bOb’ mee naar huis en wordt uitgenodigd voor de netwerkreceptie achteraf. Het evenement is gratis maar inschrijven is verplicht.

Schrijf u in of bestel het boek hier.

 

Bijzonder boek over bOb Van Reeth